Kekal Menawan Dengan Tomato

Tomato yang berwarna merah sarat dengan vitamin A dan C, malah semakin matang buah tomato itu, kandungan vitaminnya juga semakin banyak. Tomato juga mengandungi likopena...

11 Khasiat Herba Untuk Kesihatan Badan

1. Halia Mengekalkan Peredaran Darah Normal.  Halia mengandungi kromium, magnesium dan zink yang boleh membantu untuk memperbaiki aliran darah, serta membantu mengelakkan kesejukan, demam dan peluh berlebihan. 2....

MESTI BACA

Cara Menghilangkan Ulser Mulut Dengan Cepat Dan Berkesan

Ulser boleh diubati dan tidak berlarutan untuk tempoh lama, namun faktor penyebab masih tidak dikenal pasti. Ada beberapa kajian perubatan menyatakan tekanan atau kecederaan...

Top 20 free things to do in Paris

City of love, fashion capital, literary paradise… Paris has many different guises. And while museum entry can be steep and fine dining comes at...

13 Cara Unik Untuk Menambah Seri Dalam Rumah

Tiada idea untuk rumah anda??dah buntu nak cari idea? Apa kata gunakan kemasan gangsa, tembaga, dan logam lain untuk suasana lebih premium! Kredit Gambar: Recommend.my ...

MESTI BACA

7 Lokasi tidak perlu belanja besar di Singapura

SEBUT sahaja Singapura, pasti ramai yang beranggapan ia destinasi pelancongan yang sesuai buat golongan berada memandangkan ia menawarkan pusat beli-belah serta hotel mewah. Tambahan pula dengan...

Benefits of Indoor Plants!

The benefits of plants You don’t have to be an environmental psychologist to understand that plants look attractive. But dig a little deeper beneath their...

Cara Paling Mudah Tanam Pokok Cili

Ini memang cara yang sangat mudah dan rugi jugalah kalau anda tidak mencubanya. Bukan itu sahaja dengan menggunakan kaedah ini anda juga boleh mendapat...
- Advertisement -

APA YANG MENARIK ?

BACA : 5 Keistimewaan mereka yang rajin makan buah-buahan!

Buah-buahan merupakan makanan yang wajib diamalkan untuk dimakan setiap hari. Ini adalah kerana kandungan nutrisi di dalamnya sangat diperlukan oleh tubuh kita. Jom semak...

Tips Menggembirakan Hati Yang Sengsara, Makan Hati, Sedih dan Kecewa

Sebenarnya nak menghilangkan rasa sengsara, sedih dan kecewa caranya ada banyak, dan keberkesanannya terpulang pada ketahanan mental Anda, emosi Anda, kesabaran Anda. Tapi saya...

Rekabentuk Landskap Halaman Rumah dan Cara Penggunaan Pokok

Sedikit penerangan mengenai rekabentuk landskap halaman rumah dan cara penggunaan pokok untuk salah satu projek oleh Team Landskap Sinar. REKABENTUK LANDSKAP HALAMAN RUMAH Batu loncatan terapong...

APA YANG MENARIK ?

4 Kelebihan Buah Belimbing Buluh

1. Ia mengandungi banyak khasiat yang tidak ternilai. Daunnya apabila digiling halus dan dilumur boleh menghilangkan jerawat dan melembutkan kulit di muka, sakit-sakit sendi...

5 Tips Agar Tidur Lebih Lena

Masalah tidak cukup tidur atau tidur yang tidak berkualiti adalah perkara yang sering kita dengar. Tak tidak kira di pejabat, kelas mahupun di  warung...

Jangan Pandang Remeh, Ini 7 Bahaya Bila Anak Terlalu Montel

“Eee geramnya tengok anak ko ni. Gebu gebas pipi dia. Rasa nak gigit-gigit je!” Tersenyumlah mak ayah bila anak masing-masing dipuji comel. Namun begitu, ibu...

ANDA MUNGKIN SUKA

7 Air Ajaib Untuk Buang Toksin Dalam Badan

Apakah itu toksin dalam badan? Toksin dalam badan adalah bahan yang beracun dari makanan yang kita makan yang ianya akan menyebabkan tubuh kita tidak sihat...

6 Tips Ringkas Penanaman Tanaman Herba

Tumbuhan herba yang biasa menjadi tanaman di keliling rumah ialah pandan, serai, kesum, pudina, selasih, pegaga, cekur, kantan, kacang telang, ulam raja, pokok cili...

BACA : Merawat Kencing Manis Dan Kolesterol dengan daun Salam

Ramai sekali orang yang belum mengetahui secara jelas tentang kandungan daun salam, ramai orang yang menyangka bahawa daun ini hanya dapat digunakan sebagai perasa...

ANDA MUNGKIN SUKA

video

Kenalpasti Tumbuhan Yang Boleh Menghalau Serangga Di Rumah Anda

Rumah kita sering di datangi oleh serangga yang boleh membahayakan diri kita dan juga ahli keluarga. Kenalpasti tumbuhan yang sesuai untuk ditanam bagi menghalang setiap...

Daun Betik Sebagai Penyelamat

Kita semua tahu khasiat buah betik untuk kesihatan. Bukan buah sahaja, daunnya juga mempunyai khasiat yang sangat bagus untk kesihatan. Dengi adalah penyakit berbahaya yang...

10 Cara Hilangkan Batuk dengan Mudah !

PETUA HILANGKAN BATUK Batuk dan selsema adalah dua serangkai yang tidak dapat dielakkan. Paling tidak, dalam setahun, mesti beberapa kali kita dijangkiti batuk dan selsema....
- Advertisement -

BACA : Jenis-jenis Bunga SAKURA!

Bunga Sakura adalah bunga yang paling banyak dijumpai di Jepang sekaligus menjadi bunga nasionalnya. Asal-usul kata “sakura” adalah kata “saku” (bahasa Jepang untuk “mekar”)...

13 Khasiat Timun Wajib Anda Tahu Untuk Kurus & Sihat

Anda Kenal timun ? Admin memang suka makan timun ini , kalau tak makan sebagai ulam tak pun akan kisar dijadikan sebagai smoothies. Kenapa...

10 Khasiat Dan Kelebihan Buah Delima

1) Mengandungi zat besi, kalsium, folforus dan vitamin Buah ini mengandungi zat besi, kalsium, folforus, vitamin A dan C. Sejak zaman dahulu ahli perubatan Yunani...

Terapi Diri Dengan ‘Istighfar’

BANYAKKAN beristighfar kepada ALLAH mendatangkan banyak manfaat kepada manusia di dunia dan di akhirat di antaranya: Pertama: Dapat Memenuhi Perintah SWT ALLAH Ta`ala berfirman: “Mohonlah ampun kepada...

(Gambar) Siapa Kata Landskap Hanya Untuk Luaran Sahaja? Nah idea ini.

(Gambar) Siapa kata tanaman landskap hanya untuk luaran sahaja? Nah, cubalah landskap dalaman (Indoor landskap) pula untuk tampil segar dalam rumah . Sikit sikit...

Kepentingan Green Public Space Dalam Pembangunan Sosial Dan Perbandaran

Kepentingan Green Public Space Dalam Pembangunan Sosial Dan Kepentingannya Dalam Perbandaran. Ini merupakan salah satu elemen penting yang dititik beratkan dalam rekabentuk landskap perbandaran...

BACA : 5 Jenis Makanan Yang Boleh Melemahkan Otak Anak!

Kesibukan ibu bapa hari ini kerana komitmen kerja telah menyebabkan penyediaan makanan kepada anak-anak tidak dapat diuruskan sebaik mungkin. Oleh itu, makanan yang mudah...

13 Cara Unik Untuk Menambah Seri Dalam Rumah

Tiada idea untuk rumah anda??dah buntu nak cari idea? Apa kata gunakan kemasan gangsa, tembaga, dan logam lain untuk suasana lebih premium! Kredit Gambar: Recommend.my ...

5 Tips Membuatkan Senaman Anda Lebih Menarik

Rakyat Malaysia harus berdepan dengan dugaan dan cabaran seperti contoh adalah MAKANAN. Nikmat makanan yang ada di dalam negara ini membuatkan kita susah untuk...