Rahsia Cantik Dengan Kubis, Pasti Ramai Terkejut!

247
4577

Kubis merupakan salah satu makanan yang baik untuk otak dan menarik untuk pengajaan kesihatan anda. Penggunaan kubis terhadap kesihatan juga boleh merawat sembelit, ulser perut, sakit kepala, obesiti, penyakit kulit, ekzema, penyakit kuning, skurvi, penyakit sendi, artritis, gout, penyakit mata, penyakit jantung, penuaan dan penyakit Alzheimer.

Kaya dengan vitamin C, kubis dianggap nutrient terbaik sebagai sumber terbaik dan juga sebagai antioksida mengurangkan radikal bebas dalam badan. Ia juga kaya dengan serat sebagai penyelesaian masalah utama pelawasan.  Ini membantu badan mengekalkan air dan mengekalkan nutrien makanan.

Khasiat vitamin A yang terdapat di dalam kubis juga memainkan peranan penting dalam meningkatkan penglihatan, terutamanya penglihatan di waktu malam. Ia juga membantu melindungi tisu mata daripada kerosakan oleh radikal bebas.

Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan selamat, kubis dapat membantu anda dengan cepat. Ini kerana kubis adalah merupakan sayuran yang rendah kalori. Selain itu, ia juga boleh memberi keajaiban untuk kulit anda. Vitamin C menyumbangkan kepada kelembapan kulit, keanjalan dan lebih sihat.

Mulai hari ini, anda boleh menambahkan kubis dalam diet harian anda. Perubahan yang kecil boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lebih lama.

 

SHARE